VIDEO: Kotivo omakotitalon lämmityksenohjaus kokemuksia Vantaa, Uusimaa

Rakennusmestari Pekka Saukonoja asuu perheineen Vantaalla vuonna 2005 valmistuneessa betonirunkoisessa ja tiiliverhoillussa omakotitalossa. Sähkölämmitteiseen taloon asennettiin syksyllä 2016 Kotivon lämmönsäätöjärjestelmä, jolla kodin lämpötilaa voi säätää huoneen ja vuorokaudenajan mukaan. Kotivon toimittamalla lämmityksenohjauksella huoneiden lämpötiloja voidaan seurata ja muuttaa tunnin tarkkuudella. Päivisin lämpötiloja voidaan nostaa, ja yöllä vastaavasti laskea.

– Talo on nyt todella helppo pitää sopivan lämpöisenä. Enää ei ole turhaa ylilämmittämistä, ja lämpötila on nyt aina mukava, Pekka sanoo hymyillen.

Järjestelmä, jota jokainen osaa käyttää

Järjestelmän asennus oli erityisen helppo, kestäen kokonaisuudessaan muutamia tunteja. Kotivon työntekijä kävi tarkastamassa huonetilat ja termostaattien määrän, minkä jälkeen tehtiin asennussuunnitelma. Seuraavana päivänä asentajat laittoivat lämmityksenohjauksen toimintakuntoon.

– Ei tarvinnut tehdä mitään porauksia, vaan riitti, että vanhat termostaatit sekä lattian lämmitysanturit vaihdettiin. Reitittimen viereen tuli myös oma lähetinyksikkö, joka keskustelee huonetermostaattien kanssa, Pekka kertoo.

Erityistä kiitosta järjestelmä saa helppokäyttöisyydestään. Asennuksen yhteydessä sai käyttöopastuksen, minkä jälkeen apua ei ole tarvinnut kysellä.

– Järjestelmä on niin yksinkertainen, että sen oppii kyllä varmasti jokainen. Kotivon internetsivuilta löytyy myös tarvittaessa kysymyksiä ja vastauksia yleisimpiin haasteisiin, Pekka sanoo.

Suositukset myös muille

Lämmityksenohjauksen hankinnan myötä Saukonojat ovat saaneet selvän rahallisen säästön. Energiankulutus pienenee, kun huoneet, joissa vietetään eniten aikaa, voidaan pitää lämpimänä. Vastavuoroisesti vähemmällä käytöllä olevat tilat voidaan jättää viileämmäksi.

– Euromääräiseksi säästöksi olen arvioinut 700-800 euroa vuosittain, ja järjestelmä maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa, Seppo toteaa.
– Olen monelle kaverille sanonut, että katsopas kun on hieno systeemi. Aika moni onkiinnostunut ja osa on jopa hankkinut saman järjestelmän. Jos on vähääkään kiinnostusta säästää lämmityskuluissa ja nauttia lämmönsäädön helppoudesta, kannattaa kääntyä tämän järjestelmän puoleen, hän toteaa lopuksi.

Kategoriat: Kokemuksia, lämmityksen ohjaus |