VIDEO: Kotivo omakotitalon lämmityksenohjaus kokemuksia Tuusula, Uusimaa

Helppokäyttöinen järjestelmä tarjoaa hyödyllistä tietoa ja säästää lämmityskustannuksia

Anu Rytkönen asuu perheineen Tuusulan Mikkolassa. Perheen koti on vuonna 1978 rakennettu puurakenteinen sekä öljylämmitteinen omakotitalo. Taloon on asennettu Kotivon lämmityksenohjausjärjestelmä, jonka avulla Anu seuraa muun muassa kosteusprosentteja sekä säätää lämmityksen yleistä toimintaa.

Anu Rytkönen työskentelee Nelosella graafikkona. Tällä hetkellä hän on kotona perheen pienimmän lapsen kanssa. Perheen omakotitalossa on 4-5 huonetta sekä keittiö. Lämmitysjärjestelmänä toimivat alkuperäinen, rakennuksen yhteydessä asennettu öljylämmitys sekä vesikiertoiset patterit.

– Kotivolta tuli meille lämmityksen seuraus- ja säätöjärjestelmä. Heidän edustajansa soitti ja kysyi, että kiinnostaisiko meitä tällainen järjestelmä. Emme olleet aikaisemmin edes tienneet, että tällainen on olemassa. Järjestelmä kuitenkin kuulosti järkevältä saman tien. Kiinnostuimme ja päätimme hankkia tämän, Anu muistelee.

– Asennus sujui näppärästi. Asentaja tuli aamulla ja lähti illalla kotiin. Samassa yhteydessä laitettiin toimimaan myös käyttöjärjestelmä. Saimme siihen liittyen pienen koulutuksen. Yhdessä päivässä oli koko homma kuosissa, Anu summaa.

”Öljyn kulutuksemme on pienentynyt noin 15%”

Talon jokaiseen huoneeseen on asennettu huonekohtaiset lämmittimenohjaimet, joita keskusyksikkö ohjaa. Anun perhe on ohjelmoinut kaikkien huoneiden lämpötilat kellonajoittain. Esimerkiksi öisin poissa käytöstä olevien tilojen lämpötiloja lasketaan aina yön ajaksi. Myös kylpyhuoneen sähköistä lattialämmitystä ohjaillaan järjestelmän avulla.

– Etäkäyttöisellä käyttöjärjestelmällä voi asettaa jokaiseen huoneeseen halutun lämpötilan. Ohjaimet tarkkailevat, että ollaanko yli vai ali halutun lämpötilan ja järjestelmä säätää pattereita sen mukaisesti, Anu kertoo.

– Aina reissuun lähtiessämme olemme pienentäneet koko talon lämmitystä. Tällöin myös kulutus pienenee, hän lisää.

– Järjestelmän myötä öljyn kulutuksemme on pienentynyt noin 15%, mikä tarkoittaa meille vuositasolla noin 400-500 euron säästöä, Anu laskeskelee.

Helppokäyttöinen järjestelmä tarjoaa hyödyllistä tietoa

Järjestelmän käyttöä Anu kuvailee helpoksi. Se ei vaadi päivittäistä seurantaa tai säätöä.

Etäkäyttö onnistuu kätevästi tietokoneella, tabletilla tai vaikka puhelimella. Anu seuraa järjestelmän avulla muun muassa talon kosteusprosentteja sekä yleistä lämmityksen toimintaa.

– Katson käyttöjärjestelmää kerran tai kaksi viikossa. Sieltä näkee historian aika kauaskin.

Seuraan kosteusprosentteja sekä sitä, miten lämmitys on ollut päällä. Koska talo on puurakenteinen, niin minua kiinnostaa tietää, että kosteusprosentit pysyvät suurin piirtein hyvissä rajoissa, Anu kuvailee.

– Reissussa ollessa tulee myös seurattua jonkin verran sitä, kuinka kosteusprosenttiin vaikuttaa se, että talo on vähän normaalia kylmempi, Anu sanoo.

”Minulla on oikein positiivinen kuva Kotivon toiminnasta”

Anu kokee, että järjestelmä on älykäs ja toimiva. Erityisen tyytyväinen hän on Kotivon asiakaspalveluun. Kysymyksiin on saanut asiantuntevat vastaukset nopeasti. Anu on valmis suosittelemaan Kotivoa myös muille.

– Minulla on oikein positiivinen kuva Kotivon toiminnasta. Kaikki tehtiin niin kuin luvattiin aina myyntitilanteesta asennukseen ja laskutukseen asti, Anu kiittelee.

– Kotivon järjestelmä vaikuttaa järkevältä ostokselta pitkälläkin tähtäimellä. Jos joskus myymme talon, niin järjestelmä on myyntitilanteessa kiva lisä sekä lisäarvo tulevalle ostajalle. Voimme näyttää, kuinka talo voi, Anu kertoo.

– Järjestelmä on juuri sellainen kuin sen luvattiinkin olevan – se säästää lämmityskuluja ja toimii niin kuin sen kuuluu. Olemme siihen kaikin puolin tyytyväisiä, Anu kiteyttää.

Kategoriat: Kokemuksia, lämmityksen ohjaus |