VIDEO: Kotivo omakotitalon sähkösaneeraus kokemuksia Tuusula, Uusimaa

Sähkösaneeraus oli kokonaisuudessaan positiivinen kokemus

Veikko ja Sirpa Hyrskylahti asuvat Tuusulassa itse rakentamassaan omakotitalossa. Kotitalo on vuonna 1968 rakennettu täystiilitalo. Koska sähköjärjestelmien käyttöikä on noin 20-40 vuotta, sen päivittämiselle alkoi olla tarvetta.

– Huomasin joidenkin valojen värisevän, ja koitin rassata itse kytkimiä kuntoon. Sitten ajattelin, että koska ne ovat 50 vuotta vanhoja, laitetaan ne nyt sitten kerralla uusiksi, Veikko kertoo.

Sähköjärjestelmään lukeutuvat muun muassa sähkökeskukset, pistorasiat, valaisimet ja johdotukset. Kotivo Oy, joka on osa valtakunnallista KotiSun Group Oy:tä, tekee standardien mukaisia sähkösaneerauksia.

Nyt kaikki on kunnossa ja uusittu

– Kotivon tekemän saneerauksen yhteydessä vaihdettiin kaikki johdot, pistorasiat ja kytkimet sekä asennettiin kaksi uutta palovaroitinta. Lisäksi sähköpääkeskukseen tuli vikavirtasuojat, Veikko selventää.

Veikon ja Sirpan mielestä on tärkeää, että kaikki on kunnossa ja uusittu, kun taloa myydään. He uskovat muuttavansa talosta pois, kun liikkuminen alkaa olla hankalaa ja suuresta talosta ja tontista ei jaksa enää pitää huolta.

– Ehkä tämän saa helpommin myytyä, kun peruskorjaukset on tehty ja ongelmia ei ole. Remontti meni tosi hyvin ja odotusten mukaan, ja tämä homma tuli hoidettua, Sirpa sanoo.

Asentaja oli ahkera ja pätevä

Vaikka saneerauksessa meni hieman kauemmin kuin oli suunniteltu, Sirpa ja Veikko ovat remonttiin ja sen lopputulokseen todella tyytyväisiä. Sirpan ja Veikon mukaan työ ei ollut
helppo, mutta asentaja oli ammattitaitoinen.

– Asentaja oli ahkera ja pätevä, ja hän teki hommia tiuhaan tahtiin. Kokonaisuudessaan tämä oli positiivinen kokemus, ja voimme suositella Kotivoa muillekin, Veikko vakuuttaa.

Kategoriat: Kokemuksia, Sähkösaneeraus |