Vattenfall: Muutamalla pikkukikalla tämä perhe säästää vuodessa etelänmatkan hinnan

Energiaa on kulunut 60 prosenttia vähemmän.

Säätelemällä oikein energiasyöppöjä, kuten lattialämmitystä, riihikoskelainen perhe on säästänyt kesäkuusta lähtien energiaa 60 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Kun säästö kuukausittaisessa sähkölaskussa on ollut noin 130 euroa sähkölaskusta, Haltsosen perhe säästää reilusti yli tuhat euroa vuodessa. Kahdeksanhenkinen perhe osallistuu Vattenfallin Energiaperhe-kilpailuun.

Kodin energiasyöpöt voivat olla yllättäviä, mutta niistä voi päästä eroon, kun tutustuu kodin sähkönkulutukseen hieman paremmin. Seuraamalla energiankulutusta esimerkiksi energiankulutusmittarista tai sähkömittarista saa selville, onko kodin sähkönkulutuksessa yllättäviä kulutuspiikkejä.

Energiankulutuksesta kirjoittaa Talouselämä.

Jos esimerkiksi jokin aiheuttaa tuhannen watin sähköpiikin seurannassa, on syytä tarkistaa mikä energiaa kodissa rohmuaa.

Energiansäästö ei tarkoita, että kodissa täytyy istua pimeässä ja laittaa lämmitykset pois. Kiinnittämällä enemmän huomiota energiankulutukseensa, säästö voi olla todella suuri.

Vinkkejä kodin energiansäästöön:

1. Ota selvää kodin energiankulutuksesta: jos et tiedä mikä kodissasi vie eniten energiaa, on hankala tehdä säästöjä.

2. Lattialämmitys. Älä pidä lämmitystä turhaa jatkuvasti päällä. Siinä menee helposti hukkaan talon alapohjaan lämpöä. Villasukat jalkaan!

3. Lämmitä ensisijaisesti ilmalämpöpumpulla sekä täydennä sitä polttamalla puita takassa sekä tarpeen mukaan vastukseen perustuvilla sähkölämmittimillä.

4. Älä turhaan käytä suoraa sähkölämmitystä.

5. Kiinnitä huomiota toimivaan ilmanvaihtoon.

6. Hyödynnä hukkalämpö.

Kauppalehti

8.12.2016

Lue artikkeli Kauppalehden sivuilta

Kategoriat: Ajankohtaista, Lämmityksen ohjaus, Yleinen |