Kotivo paransi asuinmukavuutta ja toi säästöä lämmityskustannuksiin

Kesäkuussa 2016 Kotivo Oy asensi Juhan ja Sirkka-Liisan perheen kotiin älykkään huonekohtaisen lämmityksen ohjausjärjestelmän. Taloon saatiin tasaisempi lämpötila ja lämmityskustannukset tippuivat neljässä kuukaudessa yli 30%.

– Meillä on vuonna 1956 rakennettu omakotitalo, jossa lämmitettävää pinta-alaa on 200 m2. Kotimme lämpiää sähköpattereilla ja katto-sekä lattialämmityksellä. Olimme pitkään miettineet, kuinka voisimme pienentää kotimme lämmityskustannuksia, Juha kertoo.

Kotivo-järjestelmän asennus tapahtui helposti. Asentajat esiasensivat huonekohtaiset lämpötilat ja aikataulut valmiiksi sekä opastivat asukkaita järjestelmän käytössä. Kotiin saatiin tasaisempi lämpötila.

– Järjestelmä hoitaa automaattisesti kodin lämmityksen ja on optimoitu hyödyntämään pörssisähkön halvimpia tunteja. Yöaikaan emme lämmitä turhaan tiloja, joissa ei oleskella, kuten esimerkiksi keittiötä ja pesuhuonetta. Olemme nukkuneet myös paremmin, kun laskimme makuuhuoneiden lämpötiloja yöksi 20 asteeseen. Työ- ja koulupäivien ajaksi olemme laskeneet lämpötilat 18 asteeseen. Aamulla herätessämme ja iltapäivällä kotiin palatessamme lämpötilat ovat takaisin 21 asteessa, Juha kertoo.

– Säästöt ovat olleet meillä neljässä kuukaudessa jo 34 %. Suosittelemme ehdottomasti Kotivoa kaikille, joita kiinnostaa säästö ja asuinmukavuuden parantaminen, Juha lisää tyytyväisenä.

Kategoriat: Kokemuksia, lämmityksen ohjaus, Yleinen |