KOTIVO SOVELTUU
suorasähkölämmitteisiin ja vesikiertoisiin järjestelmiin sekä kaikenikäisiin taloihin lämmönlähteestä riippumatta.

Lämmityksen ohjausjärjestelmä omakotitaloille
Ohjaa kotisi lämmitystä yhdestä paikasta ja säästä energiaa!

 • Voit ohjata kotisi lämpötilaa vaivattomasti älylaitteella
 • Voit asettaa lämpötilan huone- ja tuntikohtaisesti mieltymystesi mukaisesti
 • Lämmitystä silloin kun sitä tarvitaan. Säästät lämmityskuluissa jopa 40%!

Kotivo-järjestelmä optimoi lämmitykseen kuluvaa energiaa paikallaolon mukaan

Kotivo-järjestelmä lämmittää kotisi älykkäästi ja energiatehokkaasti ottaen huomioon mm. ulkolämpötilan, sähkönhinnan ja paikallaolon. Kotia ei ole järkeä ylilämmittää silloin, kun tiedät olevasi muualla. Kotivon ansiosta työstä, koulusta tai harrastuksista on kuitenkin mukava palata juuri sopivanlämpöiseen kotiin. Kotivo osaa säätää automaattisesti huonekohtaiset lämpötilat eri vuorokaudenajat huomioiden, jolloin saavutat myös parhaimman hyödyn energiankulutuksessa ja siihen liittyvissä kustannuksissa.

 • Voit ohjata kotisi ja huoneiden lämpötiloja etänä miltä tahansa älylaitteelta.
 • Kotivo huomioi paikallaolon eikä lämmitä kotiasi turhaan sen ollessa tyhjillään.
 • Kotivo ottaa huomioon sääennusteet ja pörssisähkön tuntikohtaiset hinnat.
 • Kotivo mittaa kotisi kosteusarvoja ja varoittaa sinua liian korkeasta kosteusprosentista.
 • Kotivo pienentää kotisi lämmitykseen kuluvaa energiaa ja siihen liittyviä kustannuksia.

Kiinteistöjen nykytilanne

Valtaosa suomalaisten kiinteistöjen lämmitysjärjestelmien ohjauksesta on rakennettu siten, että jokaisessa kiinteistön lämmitettävässä huoneessa on termostaatti. Näiden perinteisten termostaattien tarkkuus ja säätömahdollisuudet on kuitenkin havaittu usein ongelmallisiksi. Usein taloa ylilämmitetään huomaamatta ja tasaisen lämpötilan ylläpitäminen on haastavaa. Perinteisen termostaatin säätäminen etänä ei ole mahdollista, eivätkä perinteiset termostaatit osaa ennakoida ulkolämpötilan vaihtelua.

 • Taloa ylilämmitetään
 • Lämpötilan säätäminen ja tasaisuuden ylläpitäminen haastavaa
 • Nykyinen järjestelmä ei ennakoi ulkolämpötilan vaihteluita
 • Huone- ja tuntikohtainen lämpötilan säätäminen ei ole mahdollista
 • Taloa lämmitetään turhaan kalleimman sähkön aikaan
 • Lämpötilan säätäminen etänä mahdotonta
 • Sisäilman kosteuspitoisuuden seuraaminen vaikeaa

Näin Kotivo optimoi kotisi lämmityksen

Aamu


Aamulla Kotivo säätää kodin lämpötilan mieluisaksi niissä huoneissa, joissa oleskellaan ja joissa käytetään aamutoimiin eniten aikaa. Esimerkiksi keittiössä ja ruokailutilassa, aamupalan aikaan sopiva lämpötila valtaosalla ihmisistä on noin 21 astetta.

Myös kylpyhuonetilojen ja muiden oleskelutilojen lämpötilat kannattaa säätää sopiviksi. Tilat joissa ei käytetä aamulla aikaa kannattaa pitää viileämpinä. Näitä voivat olla esimerkiksi tyhjillään olevat vierashuoneet, vaatehuone ja kodinhoitohuone.

Päivä


Kodin ollessa tyhjillään esimerkiksi työ- ja koulupäivien ajan lämpötila kannattaa tiputtaa 17-18 asteeseen. Suurin Kotivon tuoma säästö ja hyöty asukkaalle syntyy juuri silloin, kun talon lämpötilaa ohjataan paikallaolon mukaan. Taloa on turha lämmittää, jos siellä ei oleskella.

Ilta


Motivan sisäilmastotutkimusten mukaan suurin osa ihmisistä on tyytyväisiä, kun oleskelutilojen huonelämpötila on keskimäärin 21 °C. Sitä pidetään myös terveellisenä ja energiataloudellisena lämpötilana. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ne huoneisiin, joissa ei aktiivisesti oleskella, on järkevä säätää matalampi lämpötila. Näitä ovat mm. vierashuoneet, varastotilat ja vaatehuoneet.


Monet ihmiset nukkuvat paremmin viileässä. Sopiva lämpötila makuuhuoneissa suositellaankin olevan noin 18-20 astetta, jolloin myöskään kylmä ei pääse yllättämään. Huoneet, joissa ei yöaikaan oleskella, kuten kodinhoitohuone, olohuone, keittiö jne. kannattaa säätää lämpötilaltaan alhaisemmiksi, esimerkiksi 17-18 asteeseen.

Kotivo osaa ennakoida ulkolämpötilan vaihtelun. Se osaa aloittaa huoneiden lämmittämisen jo etukäteen.
Voit ohjata kotisi lämpötilaa helposti millä tahansa älylaitteella! Tasaisen lämpötilan säätäminen ja ylläpitäminen perinteisillä termostaateilla on usein haastavaa, eikä etäsäätäminen ole mahdollista. Perinteisissä termostaateissa on yleensä karkea asteikko yhdestä viiteen. Sen perusteella on vaikea tavoitella haluttua lämpötilaa.

Suomen energiankulutuksesta 25 % menee kiinteistöjen lämmittämiseen

Tilastokeskuksen mukaan Suomen energian kokonaiskulutus sektoreittain jakaantuu siten, että teollisuus käyttää 47%, liikenne 16% ja rakennusten lämmittäminen 25% kokonaiskulutuksesta. 12% kohdistuu muuhun energian loppukäyttöön.

KODIN KESKIMÄÄRÄINEN ENERGIANKULUTUS SUOMESSA
Suomalaisessa omakotitaloudessa energiankulutus ja siihen liittyvät kustannukset jakaantuvat keskimäärin siten, että lämmitykseen menee 50-60 % riippuen talon koosta, taloussähköön 28 % ja kodin käyttöveden lämmitykseen 20 %. Näissä kotitalouksissa on useita huoneita, joissa voitaisiin pitää 3-5 astetta alhaisempaa lämpötilaa jopa 16 tuntia vuorokaudessa.

Näin helposti säästät kodin lämmityskustannuksissa

Energiankulutuksessa voidaan säästää huomattavasti alentamalla lämpötilaa kiinteistöistä silloin kun niissä ei oleskella. Mitä korkeampaa lämpötilaa huoneissa pidetään, sitä enemmän lämmitykseen kuluvaa energiaa menee hukkaan. Tämä puolestaan vaikuttaa suoraan kodin lämmityskustannuksiin.

Kodin lämmitys kannattaakin ohjata alhaisemmaksi esimerkiksi yöllä sekä työ- ja koulupäivien ajaksi. Pelkästään olohuoneen lämpötilaa laskemalla yön ajaksi voi säästää puolessa vuodessa 1440 tunnin edestä sähkön tai öljyn kulutusta. Hyöty kasvaa sitä mukaa mitä enemmän lämpötilaa pudottaa.

Kotivo osaa ennakoida pörssisähkön hintapiikit

Kotivo lämmittää huoneita etukäteen hieman tavoitetta korkeammaksi halpojen tuntien aikana ja näin kalliimmilla tunneilla ei tarvitse lämmittää niin paljon. Kalliit tunnit tuotetaan yleensä myös nopeammilla tuotantotavoilla, jotka ovat vähemmän ympäristöystävällisiä, joten luontokin kiittää.

Kotivo ennakoi myös ulkolämpötilan vaihtelut

Kotivo-järjestelmä osaa automaattisesti optimoida kodin lämpötilaa huomioimalla ulkolämpötilan vaihtelut. Kotivo-järjestelmä mittaa paikallisen lämpötilan kotia lähinnä olevalta Ilmatieteenlaitoksen mittauspisteeltä ja optimoi lämpötilaa asukkaan tekemien säätöjen pohjalta. Perinteinen järjestelmä ei tähän pysty. Lisäksi perinteinen järjestelmä reagoi hitaammin lämpötilan vaihteluun, mikä johtaa yli- tai alilämmittämiseen.

Haluatko tietää lisää palvelustamme?
Ota yhteyttä, niin vastaamme yhden arkipäivän kuluessa!

Kotini lämmitystyyppi