KOTIVO SOVELTUU
suorasähkölämmitteisiin ja vesikiertoisiin järjestelmiin sekä kaikenikäisiin taloihin lämmönlähteestä riippumatta.

Lämmityksen ohjausjärjestelmä kiinteistöille
Hallitse kiinteistön lämmitystä yhdestä paikkaa ja pienennä energiankulutusta

 • Lämmitä kiinteistöjä vain silloin, kun ne ovat käytössä. Ohjaat kaikkien tilojen lämmitystä etänä yhdeltä laitteelta.
 • Soveltuu erinomaisesti esimerkiksi lomakeskuksille, päiväkodeille, hallikiinteistöille ja toimitilarakennuksille.
 • Voit pienentää kiinteistösi lämmityskustannuksissa jopa kolmanneksella.

Kotivo- lämmityksen ohjausjärjestelmä optimoi lämmitykseen kuluvaa energiaa paikallaolon mukaan

Kotivo-järjestelmällä hallitset kiinteistösi lämpötilaa älykkäästi ja energiatehokkaasti esimerkiksi älypuhelimellasi. Automatiikka ottaa huomioon mm. ulkolämpötilan, sähkönhinnan ja paikallaolon. Kiinteistöä ei ole järkeä ylilämmittää silloin, kun ketään ei ole paikalla. Kotivon ansiosta työntekijät tai muut kiinteistön käyttäjät voivat kuitenkin aamulla aloittaa päivänsä miellyttävässä lämpötilassa. Kotivo osaa säätää automaattisesti huonekohtaiset lämpötilat eri vuorokaudenajat huomioiden, jolloin saavutat myös parhaimman hyödyn energiankulutuksessa ja siihen liittyvissä kustannuksissa.

 • Ohjaat kiinteistösi lämpötiloja etänä miltä tahansa laitteelta
 • Älykäs järjestelmä reagoi ulkolämpötilan ja sähkönhinnan tuntikohtaisiin muutoksiin
 • Kotivo lämmittää kiinteistösi vain silloin kun tarvitset lämmitystä
 • Kotivo mittaa kiinteistösi kosteusarvoja ja auttaa välttymään kosteusvaurioilta
 • Kotivo pienentää kiinteistösi lämmitykseen kuluvaa energiaa ja siihen liittyviä kustannuksia

Kiinteistöjen lämmityksen perinteiset haasteet

 • Kiinteistöjä ylilämmitetään
 • Lämpötilan säätäminen ja tasaisuuden ylläpitäminen haastavaa
 • Nykyinen järjestelmä ei ennakoi ulkolämpötilan vaihteluita
 • Huone- ja tuntikohtainen lämpötilan säätäminen ei ole mahdollista
 • Taloa lämmitetään turhaan kalleimman sähkön aikaan
 • Lämpötilan säätäminen etänä mahdotonta
 • Sisäilman kosteuspitoisuuden seuraaminen vaikeaa

Näin Kotivo optimoi kotisi lämmityksen

Päivä


Toimitilakiinteistö on ollut yön tyhjillään ja lämmitys näissä on säädetty 15 asteeseen. Aamun ensimmäiset tulijat pääsevät kuitenkin nauttimaan sopivasta 21 asteen lämmöstä, sillä lämmitys on ajastettu Kotivo-järjestelmällä huone- ja tuntikohtaisesti. Hallitiloissa ja muissa varastorakennuksissa lämpötilaksi riittää ympäri vuorokauden vähempikin, noin 10-15 astetta. Lomakeskuksissa monissa muissa virkistyskäytössä olevissa kiinteistöissä on huoneistoja tyhjillään ja vuokralaiset ovat lähtiessään jättäneet lämmöt täysille. Tämä on yleinen ongelma, joka näkyy sähkölaskussa ja viihtyvyydessä. Kotivo-järjestelmä pudottaa tyhjien tilojen lämpötilan automaattisesti 15 asteeseen, jolloin ylilämmittämistä ei pääse tapahtumaan.


Illan ja yön ajaksi tyhjiksi jäävät toimitilat saavat viilentyä 15 asteeseen. Kiinteistön omistajana sinun ei tarvitse miettiä asiaa, sillä etukäteen säädetty tunti- ja huonekohtainen lämmitys huolehtii energiaoptimoinnista. Mikäli toimitilasi tarvitsee lämpöa iltaisin ja öisin, voit yksinkertaisen käyttöliittymän avulla ohjata lämmityksen niihin tiloihin, joissa lämmitystä tarvitaan. Helpon Kotivo-sovelluksen avulla voit säätää kiinteistösi lämmitystä vaikka kotisohvaltasi millä tahansa älylaitteella!

Kotivo osaa ennakoida ulkolämpötilan vaihtelun ja optimoimaan huoneiden lämmittämisen jo etukäteen.
Voit ohjata kotisi lämpätilaa helposti millä tahansa älylaitteella!
Tasaisen lämpötilan säätäminen ja ylläpitäminen perinteisillä termostaateilla on usein haastavaa, eikä etäsäätäminen ole mahdollista.

Suomen energiankulutuksesta 25 % menee kiinteistöjen lämmittämiseen

Tilastokeskuksen mukaan Suomen energian kokonaiskulutus sektoreittain jakaantuu siten, että teollisuus käyttää 47%, liikenne 16% ja rakennusten lämmittäminen 25% kokonaiskulutuksesta. 12% kohdistuu muuhun energian loppukäyttöön.

KODIN KESKIMÄÄRÄINEN ENERGIANKULUTUS SUOMESSA
Suomalaisessa omakotitaloudessa energiankulutus ja siihen liittyvät kustannukset jakaantuvat keskimäärin siten, että lämmitykseen menee 50-60 % riippuen talon koosta, taloussähköön 28 % ja kodin käyttöveden lämmitykseen 20 %. Näissä kotitalouksissa on useita huoneita, joissa voitaisiin pitää 3-5 astetta alhaisempaa lämpötilaa jopa 16 tuntia vuorokaudessa.

Näin helposti säästät kiinteistön lämmityskustannuksissa

Energian kulutusta voidaan säästää huomattavasti alentamalla lämpötilaa kiinteistöistä silloin kun niissä ei oleskella. Mitä korkeampaa lämpötilaa huoneissa pidetään, sitä enemmän lämmitykseen kuluvaa energiaa menee hukkaan. Tämä puolestaan vaikuttaa suoraan kiinteistön lämmitysenergian kustannuksiin.

Kiinteistön lämmitys kannattaakin ohjata alhaisemmaksi esimerkiksi yöllä, jolloin työntekijöitä ei ole paikalla. Lämmityksen voi ohjelmoida niin, että työpäivän alkaessa olosuhteet ovat sopivat kiinteistön käyttöä ajatellen.

Kotivo osaa ennakoida pörssisähkön hintapiikit

Kotivo lämmittää huoneita etukäteen hieman tavoitetta korkeammaksi halpojen tuntien aikana ja näin kalliimmilla tunneilla ei tarvitse lämmittää niin paljon. Kalliit tunnit tuotetaan yleensä myös nopeammilla tuotantotavoilla, jotka ovat vähemmän ympäristöystävällisiä, joten luontokin kiittää.

Kotivo ennakoi myös ulkolämpötilan vaihtelut

Kotivo-järjestelmä osaa automaattisesti optimoida kodin lämpötilaa huomioimalla ulkolämpötilan vaihtelut. Kotivo-järjestelmä mittaa paikallisen lämpötilan kotia lähinnä olevalta Ilmatieteen laitoksen mittauspisteeltä ja optimoi lämpötilaa asukkaan tekemien säätöjen pohjalta. Perinteinen järjestelmä ei tähän pysty ja reagoi hitaammin lämpötilan vaihteluun ylilämmittäen samalla taloa vaikka tarvetta tälle ei olisi.

Haluatko tietää lisää älykkäästä lämmityksen ohjausjärjestelmästä?
Ota yhteyttä, niin vastaamme yhden arkipäivän kuluessa!

Kiinteistön tyyppi