Esko Koistinen: ”Järjestelmän avulla saamme sopivan lämpötilan jokaiseen tilanteeseen”

Esko Koistinen asuu vaimonsa kanssa Siilinjärven Vuorelassa. Energiatietoisen pariskunnan omakotitalo lämpiää maalämmöllä, ja katolle on vastikään asennettu 20 neliötä aurinkopaneeleita. Mukavuussyistä he hankkivat Kotivolta lämmityksen ohjausjärjestelmän, jolla lämpötilan säätö onnistuu huone- ja tuntikohtaisesti.

Tietotekniikan parissa harrasteleva Esko kiinnostui järjestelmästä, koska sitä voi ohjata itse tietokoneella. Osansa päätöksessä oli myös hyvällä myyjällä. Kotivo tuli tutuksi yrityksen otettua Eskoon yhteyttä puhelimitse.

– Ensin ajattelin, että emme tarvitse tällaista, koska meillä on jo maalämpöjärjestelmä. Olisiko se ollut sitten myyjän ammattitaitoa, mutta niin siinä sitten kävi, että sanoin, että tule kertomaan. Siitä se yhteistyö lähti liikkeelle, Esko kertoo

Helppokäyttöinen sovellus, vaivaton asennus

Koistisille asennettiin pattereiden yhteyteen kuusi lämpötilan säätöjärjestelmää – viisi asuintilojen puolelle, ja kuudes autotalliin. He halusivat vaikuttaa erityisesti yölämpötiloihin, jotta makuuhuoneessa olisi öisin viileämpää, ja päivisin kotona olisi muuten mukavan lämmintä.

– Tämmöisestä yhtälöstä syntyi halu tehdä, sanotaanko, ekotekoja. Toimitus ja asennus sujuivat myös ihan hyvin, ei siinä hirveän montaa tuntia kestänyt. Yksi kaveri teki työt, ja näytti hommansa osaavan, Esko toteaa.

– Kävimme lyhyesti läpi järjestelmän käyttöä, mutta ei siinä apua liiemmin tarvitse. Järjestelmä mittaa myös ilmankosteutta. Se luonnollisesti laskee, kun ulkona on kylmää ja tarvitaan enemmän lämpöä. Kun taas patterit ovat pois päältä, ilmankosteus nousee, hän jatkaa.

”Kyllä se tärkein hyöty on mukavuus”

Pariskunta on järjestelmän hankinnan myötä kokenut, että sen avulla huonelämpö saadaan halutulle tasolle huoneen ja vuorokaudenajan mukaan. Tarvittaessa lämpötila laskee tai nousee ennakkoon, jotta tilat ovat oikean lämpöisiä oikeaan aikaan.

– Kyllä se tärkein hyöty on mukavuus. Järjestelmän avulla saamme sopivan lämpötilan jokaiseen tilanteeseen, Esko sanoo lopuksi.

Kategoriat: Kokemuksia, lämmityksen ohjaus |