“Ainoa järkevä lämmitysmuoto on sähkölämmitys + lämpöpumppu”

Sähkölämmityksen hyödyt ovat taas nousemassa vahvemmin esille, sanoo sähkölämmittäjien asiaa ajava Sähkölämmitysfoorumi ry tiedotteessaan.

VTT julkaisi keskiviikkona tiedotteen, jossa arvioitiin lämpöpumpuilla saavutettavaa säästöä lämmityksesssä.

Sähkölämmitysfoorumin mukaan tuloksista “voidaan päätyä vain yhteen lopputulokseen. Pientalojen ja rivitalojen tulevaisuuden ainoa taloudellinen ja järkevä lämmitysmuoto niin ilmaston kuin ekologisuudenkin kannalta on suora sähkölämmitys täydennettynä ilmalämpöpumpulla.”

Tiedote toteaa, että kun ilmalämpöpumpulla katetaan 40–60 prosenttia pientalojen tilojen lämmityksestä, on selvää, että jokin päälämmitysmuoto kohteeseen on myös rakennettava.

“Tuon lopun lämmitystarpeen tuottamiseen ei kannata kuitenkaan investoida suuria summia, sillä vähäisen lisätarpeen tuotantokustannukset eivät näyttele enää merkittävää roolia vuosittaisissa kokonaiskustannuksissa. Tällöin ainoaksi varteenotettavaksi vaihtoehdoksi jää suora sähkölämmitys.”

Sähkölämmitysfoorumi lisää, että kun tähän lisää vielä varaavan takan ja ehkä aurinkoenergiaa, lämmityspaletti on valmis, tiedote toteaa.

Talouselämä
30.6.2016

Lue artikkeli Talouselämän sivuilta

Kategoriat: Ajankohtaista, Lämmityksen ohjaus, Yleinen |